Vineerist tool kui disainiikoon - Capelli taburet

Capelli taburet on küll 1999. aastal disainitud toode, aga näeb välja nagu kuuluks 40ndate aastate loomingusse. Väga lihtne taburet koosneb kõigest kahest painutatud vineerist detailist, mis haakuvad omavahel ilma igasuguseid kinnitusvahendeid või tööriistu kasutama. Vaatamata detailide vähesusele peetakse taburetti siiski väga mugavaks tooliks.

vineerist taburet
Pildi allikas

Tooli disainer Carol Catalano on tuntud innovaator väga erinevates valdkondades. Ta on disaininud kõrgetasemelisi kõlareid ja muid erinevaid elektroonikaseadmeid, toole ning isegi söögiriistu. Kuna enamik tema projekte on väga tehnilised, siis otsustas ta vahelduseks midagi lihtsalt enda lõbuks disainida.

Mugava istumise ergonoomikat uurides tekkis Catalanol mitmeid ideid. Kuid inspiratsiooni leidis naine enda kätest ning sõrmede omavahelisest seongust. Erinevate prototüüpide ja lõpliku tabureti kontseptsiooni väljatöötamine võttis aega vähem kui kaks kuud.

Tool koosneb kahest identsest detailist. Seega on kokkupanduna toole väga mugav hoiustada. Tegemist on väga geniaalse ja stabiilse vormiga, millel on mugav istuda ning silmale ka ilus vaadata. Huvitav fakt on veel see, et tooli detailid koosnevad heledatest ja tumedamatest omavahel kokku liimitud kihtidest. Selline tehnika annab tootele meeldiva, veelgi efektsema ja kontrastsema triibulise serva.

Peamine allikas

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.