Blog aprill 2017

Sisustusmessi “Interjöör 2017” emotsioonid

Sellel aastal osalesime juba kolmandat korda aina populaarsust koguval sisustusmessil Interjöör 2017, mis toimus 21-23. aprillil Eesti Näituste messikeskuses. Meie messiboks ei olnud sel aastal küll väga suur, aga ta oli mõnusalt hubane ja jäi seetõttu silma ka paljudele külastajatele.

Loe edasi »

Vineerist tool kui disainiikoon - Gerald Summers’i tool

Gerald Summers oli briti päritolu disainer. Tema 1934 aastal valmistatud tool oli inspireeritud Alvar Aalto samal kümnendil kasutatud tehnikast – painutatud vineer. Kuigi mõlema disaineri prototüübid olid välimuselt üsna sarnased, siis antud tooli puhul ei olnud vaja ei kuumutamist ega ka aurutamist. 

Loe edasi »

Vineeri ajalugu: Perekond Lutherite teekond vineerimaailmas

Lutheri vabrik oli Eesti mööblitööstuse teerajaja, importides toodangut üle kogu Euroopa. Tänapäevalgi väga hinnas olevad mööblitükid olid juba sellel ajal kõrgelt hinnatud.

Lutheri vabrik asus samanimelises kvartalis, praeguse Pärnu maantee lähistel ning sai alguse juba 18. sajandi lõpus, kuid kulminatsioon müügitegevuses toimus 20. sajandi alguses. Algselt lina ja soola vahendamisega tegelenud ettevõte alustas hiljem ka puidutöötlusega. 19. sajandi lõpus ehitati oma saeveski. Kui Lutherite perekond otsustas oma saeveskis puusärkide asemel vineerist toolipõhju tootma hakata, pandi alus rahvusvahelisele äriimpeeriumile.

Loe edasi »

Vajad uut riiulit? Siin on 5 ilusat näidet.

Vineer on ideaalne materjal, millest koju midagi huvitavat ja omanäolist meisterdada! Kui on soov taas mingi põnev projekt ette võtta, siis varu endale mõned päevad aega ja ammuta käesolevast artiklist ideid. 

Loe edasi »

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.