Eestlane ehitas vineerist 3D printeri

3D printerite turul on praegusel ajal palju masinaid, mis on ehitatud odavamapoolsest õhukesest plastist. Kuigi need masinad võivad paista pealtnäha üsna korralikud, võib tekkida probleeme, kui asi jõuab toodete trükkimiseni. Õhukene plast materjalina ei toeta tihtipeale komponente piisavalt ja see mõjutab otseselt trükitavate objektide kvaliteeti. Teisalt võivad lehtmetallist ja ka muud metallosad olla väga kallid hankida. Siit tulenebki dilemma nende ettevõtlike inimeste jaoks, kellel on soov luua uusi ja paremaid 3D printereid.

Eestlasest disaineril Kalle Lüütsepal, kel olid varasemad kogemused CNC masinate ehitamisega, tuli idee kasutada masinaehitusel lihtsat vineeri, mis on väga vastupidav ja samas ka üsna taskukohane materjal.

"3D printeri loomise idee tuli mul juba ammu," räägib Kalle veebiväljaandele 3DPrint.com. "Ma konstrueerisin selle peaaegu pool aastat tagasi. Varasemalt olen projekteerinud ja ehitanud kolm vineerist CNC masinat. Vineeri on alati materjalina piisavalt saadaval ning see viiski välja ideeni kavandada ja ehitada vineerist 3D printer. "


Allikas: https://3dprint.com/

3D printer, mida Kalle kutsub nimega "Trint" (nagu ka tema CNC masinad), on ehitatud kasutades 21mm paksust vineeri. Kasutatud puutükid on enamasti CNC-freesitud. Trint 3D printerisse on pandud üle tosina 3D objektide trükkimiseks mõeldud osa, samuti palju elektroonikat.

Kalle kasutas oma masina kujundamiseks peamiselt SketchUp programmi, olles enne teised turul figureerivad 3D printerid põhjalikult üle vaatanud. Disaini juures püüdis ta anda oma parima, et varjata enamikke komponente ja kaableid, tagades samas, et printer oleks väga vastupidav ja tugev võrreldes plastikust ehitatud printeritega. Disaineri sõnul oli tema masinat väga lihtne kokku panna ning selle valmisehitus maksis talle umbes 180 eurot.


Allikas: www.thingverse.com

Trint 3D printeri spetsifikatsioonid:

  • prindiala: 140 x 140 x 80 mm
  • printimiskiirus: 60mm / s
  • prindikihi paksus: 0.1mm
  • filamendi läbimõõt: 1,75 mm
  • materjal: vineer või klaas
  • välismõõdud: 250 x 320 x 300 mm
  • toide: 12V
  • aju: 1.4 RAMPS

Andekal disaineril ei ole plaanis oma 3D printerit masstootmisesse panna, kuid ta on alati valmis teisi entusiaste nende projektide juures aitama. Kõik, kel on huvi Kalle Lüütsepa projekteeritud printer ise omal käel kokku panna, leiavad masina prinditavad joonised allalaadimiseks lehelt Thingiverse. See on väärt võimalus saada endale väga hea kulu ja kvaliteedi suhtega 3D printer.

Viimased postitused

PAIGALDUSNIPID! Paneelid seina liistudeta?

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada ...

5 ideed: vineer rõdul või terrassil

Kalendri järgi on kevad käes ja lumi on loodetavasti jäädavalt selleks aastaks läinud ...

Vineerist maja - 3 kasutust madala kvaliteediga vineerile

Otsid sobivat materjali mustaks põrandaks või katusealuste väljaehitamiseks? Vineer on tänuväärt materjal, mida saab kasutada nii kodu sisustades kui ka ehitades - see on vastupidav ning ei pelga niiskust ...

Sel aastal vineerist jõulupuu!

Kas Sind häirivad ka kuuse küljest kukkuvad okkad varba all või väikeste elusate puude toomine metsas, et need siis kahe nädala pärast ära visata? Muidugi on olemas ka pottides kuused, aga kui paljudel teist need ka kasvama on pandud või üldse kasvama läinud? Meie pakume teile järgmisi huvitavaid vineerist valmistatud taaskasutatavate jõulupuude ideid, mille valmistamisega saab pea igaüks hakkama ...

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.