5 ideed: vineer rõdul või terrassil

Kalendri järgi on kevad käes ja lumi on loodetavasti jäädavalt selleks aastaks läinud. Soojemad ilmad viivad juba sammud terrassile või rõdule hommikukohvi ja linnulaulu nautima. Kui sina oled ka üks neist, kellele meeldib ostmise asemel ise asju valmistada, siis võid sellest artiklist ideid ammutada. Vineer on ju ideaalne materjal, millest koju midagi huvitavat ja omanäolist meisterdada!

Laud

Vineerist laua valmistamine on imelihtne. Valida on nii naturaalse kui ka veekindla materjali vahel. Naturaalse vineeri puhul pakub lauapind inspireerivat mustrimängu. Veekindla vineeri puhul saab mängida värvidega. Üle jääb vaid laua mõõdud ja kõrgus välja mõelda. Väiksemale rõdule võid kaaluda ka klapplaua varianti. Ehituspoest leiad lauale kindlasti huvitavad jalad, aga võid ka need ise valmistada, näiteks vineerpuidust. Naturaalsest vineerist valmistatud laua soovitame töödelda mõne ilmastikukindla vahendiga, sest ajapikku võib materjal tuhmuma hakata.

Jalgadel lillekast

Kõrgemad lillekastid sobivad hästi nii rõdudele, kus on vähem rohelust kui ka terrassidele näiteks piirde tekitamise eesmärgil. Pildil olevat riiulit saab väga edukalt ka vineerist valmistada. Nii saab põrandapinna vabana hoida. Lisaks on kasti mugav ja lihtne vajadusel ümber tõsta. Kasti sisse saab omavahel kombineerida nii kõrgeid, madalaid kui rippuvaid taimi.

Pink

Sellise lihtsa pingi valmistamiseks kulub veidi vineeri, natuke puiduliimi ja tööriistade kasutamise oskust. Pildil olev pink on valmistatud kahest erineva paksusega vineerist. Naturaalset vineerist valmistatud pingi peaks ilmastikukindlalt töötlema. Veekindla vineeri puhul on soovitatav vineeri lõikeservad samuti ilmastikukindlaks töödelda.

Diivan

Vineerist diivan köidab kindlasti kõigi tähelepanu. Vaja on valmistada tugev karkass ja mõned poroloonist detailid kangaga katta. Kui üks hetk väsib silm puidu mustrist, siis saab alati karkassi üle värvida või kaaluda kanga vahetust.

Kiik

Kellele ei meeldiks peale rasket tööpäeva tunda ennast vabalt – kiikuda ja lasta värskel tuulel juukseid sasida. Sellise kiige saad kerge vaevaga ise valmistada. Materjali kulu ei ole suurem kui ühe tahvli jagu, sest kõik detailid on üksteise seest välja lõigatud. Seljatoe vahed on paika pandud ning tugevama nööriga kinni seotud. Jääb vaid üle õige koht kiigele leida.

Nende projektide meisterdamine on küllaltki lihtne. Tasub vaid minna Vineerimaailma outlet’i ja sealt välja valida endale sobivas mõõdus tükid.

Rohkem ideid leiad ka meie 
PINTERESTIST

Viimased postitused

Uus Multigrey kate RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele

Latvijas Finieris on välja töötanud uue Multigrey melamiinkatte RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele ...

RIGA ECOlogical – uus keskkonnasõbralikum liim ligniini baasil

Latvijas Finieris on oma tuntud RIGA kasevineeri jaoks välja töötanud uue keskkonnasõbraliku liimi RIGA ECOlogical,  mille puhul traditsioonilise fossiilfenooli asemel kasutatakse olulisel määral biopõhist ligniini ...

ERIPAKKUMINE: Testime uue mõõduga Wild Tile paneele

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada ...

Taas müügil puitbrikett!

Pakume Vineerimaailmas heledat kandilist kasepuust pressitud puitbriketti, mis on väga eeskujuliku kütteväärtuse ja minimaalse tuhajäägiga ...

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.