Kevadpühadega seoses oleme 1.mail suletud.
Oleme taas avatud 2.mail tavapäraselt.
Rõõmsat kevadpüha!

Kus peidavad end kõik tislerid?

Vineerimaailmas on viimastel kuudel toimunud aktiivne uute töötajate värbamine. Tegevjuht Kaido Toom rääbib veidi lähemalt põhjustest ja takistustest, millega igapäevaselt kokku puutume. Viimaste aastate kogemus on meile öelnud, et just erialase haridusega puiduvaldkonna spetsialiste on keeruline leida.

1. Vineerimaailm otsib palju uusi töötajaid, miks?

Meil on väga ambitsioonikad kasvuplaanid ja seoses sellega otsime tõesti oma meeskonda uusi töötajaid juurde. Eks ikka töötajad on need, kes tulemuse päeva lõpuks koju toovad ja ilma nendeta ei saa me oma plaane teha ja ellu viia. Meil on kaks osakonda: müük ja tootmine. Mõlemasse osakonda otsime inimesi juurde.

2. Mida uutele töötajatele pakute? Kas väljaõpe on vineeri valdkonnas pikk?

Vineer nagu iga teine materjal on oma spetsiifikaga, kuid midagi keerulist siin ei ole. Töötajad koolitame kohapeal, meil on selleks toetavad kolleegid ja erinevad materjalid nii paber kui ka elektroonilistel kandjatel. Seega usun, et kõik, kes lugeda ja kirjutada oskavad, on võimelised endale selle valdkonna eripärad selgeks tegema.

Loomulikult pakume oma töötajale kõik vajalikud töövahendid, mida neil oma töö tegemiseks ja suurepärase tulemuse saavutamiseks on vaja. Lisaks ka tööriided, jalanõud ja isikukaitsevahendid ametikohtadel, kus need on nõutud või vajalikud. Meie kontori-, lao- ja tootmispinnad on kõik uued ja tänapäevase sisustusega, meil on ettevõtte poolt täissisustusega köök oma töötajatele kasutamiseks ja loomulikult tänapäevased riietusruumid koos pesemisvõimalusega. Igal töötajal on oma kapp riiete ja isiklike asjade hoidmiseks.

Sotsiaalse poole pealt tooksin välja ühised sünnipäevade pidamised, jõulude ajal ühine õhtusöök, suvepäevad, kus töötajad osalevad koos peredega. Käime koos metsa istutamas ja lisaks erinevad osakondadesisesed mängud ja võistlused, mis teevad töö lõbusamaks ja aitavad tulemusi paremini saavutada.

3. Meedias räägitakse tööjõupuudusest – kas ka Vineerimaailm on sellega silmitsi?

Tööjõupuudus on Eestis tegelikult tõsine probleem ja siin ma mõtlen just struktuurset tööjõupuudust. Näitena võin välja tuua selle, et kui otsisime müügiassistenti, siis laekus kuu jooksul umbes 50 taotlust. Kui aga otsisime tislerit, siis oli kandidaate kõigest kaks, kellest üks ei omanud erialast haridust ja teine alles õppis ametit. Erialase hariduse ja kogemusega spetsialiste on täna raske leida ja ettevõtted on valmis heale spetsialistile ka väga korralikku palka maksma. Ma ei räägi siin miinimumpalgast, vaid ikka üle Eesti keskmise.

Piltlikult on meil näiteks ülikooliharidusega müügijuht ja kutsekooliharidusega tisler ning nende palgatase on võrdne. Samas kaasneb müügijuhi tööga palju suurem vastutus. Tisleril on seevastu väga selgepiirilised ülesanded ning filosofeerimiseks seal palju ruumi pole.

4. Millised ametikohad ootavad täitmist?

Hetkel otsime müügiassistenti, müügijuhti ja tislerit, kuid lisaks nendele kohtadele vajavad täitmist veel sellised ametid nagu viimistleja, lao abitööline  ja lihvija. Värbamisega tegeleme järk-järgult, et jõuaks kõikide kandidaatidega põhjalikult tegeleda.

Kandideeri:

- Müügijuht
- Tisler
- Müügiassistent
Lihvija/viimistleja abi

Viimased postitused

Uus Multigrey kate RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele

Latvijas Finieris on välja töötanud uue Multigrey melamiinkatte RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele ...

RIGA ECOlogical – uus keskkonnasõbralikum liim ligniini baasil

Latvijas Finieris on oma tuntud RIGA kasevineeri jaoks välja töötanud uue keskkonnasõbraliku liimi RIGA ECOlogical,  mille puhul traditsioonilise fossiilfenooli asemel kasutatakse olulisel määral biopõhist ligniini ...

ERIPAKKUMINE: Testime uue mõõduga Wild Tile paneele

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada ...

Taas müügil puitbrikett!

Pakume Vineerimaailmas heledat kandilist kasepuust pressitud puitbriketti, mis on väga eeskujuliku kütteväärtuse ja minimaalse tuhajäägiga ...

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.